Responsive image

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de eerste Claudia Sträter winkels de deuren openden. Het modebeeld is in die jaren vaak veranderd. Wat altijd hetzelfde is gebleven, is onze missie om vrouwen mooier te maken en ze daarmee te 'empoweren'.

In de rebelse en kleurrijke jaren zeventig, in 1970 om precies te zijn, ontstaat Claudia Sträter uit een fusie tussen het Amsterdamse Modehuis Sträter en het Utrechtse Claudia Mode. Mevrouw Claudia Sträter heeft dus, zoals veel mensen denken, nooit bestaan. Het merk koopt kleding in, maar begint al snel met het ontwerpen en produceren van eigen collecties.

Het toonaangevende merk voorziet met de elegante collecties duidelijk in een behoefte en maakt een snelle groei door. Er openen meer winkels en het kledingaanbod wordt aangevuld met lingerie, bad-, ski- en sportkleding. De jassenlijn Maura wordt in het leven geroepen en blijkt een groot succes.

Claudia Sträter wordt genomineerd voor een advertentiecampagne van dubbelportretten met sterke bekende vrouwen; EMPOWERED BY Claudia Sträter avant la lettre! In 1998 ontvangt Claudia Sträter voor haar modevisie de belangrijkste Nederlandse modeprijs, de Grand Seigneur.

Claudia Sträter groeit internationaal. Er komen winkels en shop-in-shops in Duitsland, België en Engeland. Dit blijkt, samen met de bankencrisis, te optimistisch. Een reorganisatie is onvermijdelijk. Alle zeilen worden bijgezet en het merk doorstaat de crisis. In 2008 komt Head of Design Ger-Jan de Gilde aan boord. Hij brengt samen met het team het merk weer terug naar haar sterke basis.

Claudia Sträter blijft op koers met een duidelijk eigen handschrift: vrouwelijk en stijlvol, met een elegante belijning en oog voor detail. In 2019 wordt de succesvolle campagne EMPOWERED BY Claudia Sträter, met in de hoofdrol actrice Anna Drijver, gelanceerd.

TIME FLIES

Het modebeeld van nu hebben we vertaald naar de verrassende en veelzijdige collectie zomer 2020. Heeft u de nieuwe collectie al ontdekt?