WELKOM BIJ CLAUDIA STRÄTER

 

Claudia Sträter is een toonaangevend Nederlands damesmodemerk dat internationale modetrends vertaalt naar een duidelijk herkenbaar handschrift; vrouwelijk en stijlvol, met een elegante belijning en oog voor detail. Elk seizoen brengt Claudia Sträter verschillende modethema’s binnen een doordachte collectie die uitnodigt om te mixen & matchen. Functionaliteit, kwaliteit en duurzaamheid staan voorop. We zijn hét merk voor de zelfbewuste, ambitieuze vrouw. 

VISIE

Claudia Sträter wil de kracht en gedrevenheid van vrouwen ondersteunen en versterken. We weten hoe belangrijk het is voor vrouwen om er goed uit te zien, want daar zijn we al vijftig jaar mee bezig. Onze kleding onderstreept de persoonlijkheid en biedt voldoende speelruimte voor de individuele interpretatie. Met een outfit van Claudia Sträter voelen vrouwen zich krachtig en mooi. Met onze kleding worden vrouwen EMPOWERED BY Claudia Sträter. Niet alleen vrouwen, maar ook de wereld om ons heen willen we graag mooier maken. We nemen verantwoordelijkheid voor de sociale en ecologische impact van onze producten. Dit doen wij samen met ons MVO-team. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Lees meer over ons MVO-beleid.

MERKIDENTITEIT

Sinds 1970 ontwikkelt Claudia Sträter een eerlijke en tot in details afgewerkte kledingcollectie van hoge kwaliteit, ontworpen door talentvolle ontwerpers. Vanuit het hoofdkantoor in Diemen worden onze collecties door een eigen team ontworpen, gepresenteerd en geëxporteerd. Puur Nederlands design dus. Geroemd worden de elegante stijl, uitstekende pasvorm, aandacht voor details en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze kenmerken zijn steeds terug te vinden in alle collecties en in alle items. Van het pak-met-personality en de no-effort-jurk tot de altijd-goed-jas.

CLAUDIA STRÄTER MEMBERSHIP

Als Claudia Sträter Member profiteert u van extra privileges, waaronder onze gratis vermaakservice. Lees meer over het Claudia Sträter Membership.

Claudia Sträter is al bijna vijftig jaar een begrip in de winkelstraten als vrouwenmodemerk annex retailer. Toch is lang niet iedereen op de hoogte van waar ons concept voor staat. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!


HET ONTSTAAN VAN CLAUDIA STRÄTER

In 1970 bundelen het Utrechtse Claudia Mode en Modehuis Sträter uit Amsterdam hun krachten. Ze gaan samen verder onder de naam Claudia Sträter.
Sinds de oprichting maakt het eigenzinnige merk een razendsnelle groei door. Na de eerste vier winkels opent Claudia Sträter in de jaren tachtig meer eigen winkels en komt er lingerie, ski- en sportmode bij. Het merk ontwikkelt zichmet eigen collecties van retailer tot producent/retailer. Een groot succes van de organisatie is de jassenlijn onder de naam Maura. Het concept slaat duidelijk aan.
Het groeiende bedrijf wekt in 1974 de interesse van Vendex (later Vendex KBB en Maxeda), die het na vier jaar overneemt. Onder dit grote concern start Claudia Sträter met het label Copines, dat gedistribueerd wordt aan de groothandel. In de loop der jaren groeit het concept gestaag. In Nederland, maar ook over de grens in onder meer België, Duitsland en Luxemburg, worden winkels en showrooms geopend. Het merk valt op door het vrouwelijke, stijlvolle en ietwat zakelijke handschrift.
In april 2009 verandert de formule wederom van eigenaar wanneer de Nederlandse investeringsmaatschappij 2Deal Ventures Claudia Sträter overneemt van Maxeda. De internationale activiteiten worden stopgezet en het bedrijf gaat weer terug naar de basis. Deze strategie werpt haar vruchten af: er worden diverse winkels geopend en de webshop is een feit. Het bedrijfsresultaat laat mooie cijfers zien met als gevolg dat in oktober 2012 de organisatie wordt overgenomen door de Belgische, beursgenoteerde FNG Group.

Alle Claudia Sträter filialen worden voortdurend gestyled in het door Claudia Sträter zelf ontwikkelde winkelconcept: duidelijk, overzichtelijk en ruimtelijk.
Met een eigen styling en eigen patronenmakers is Claudia Sträter al bijna vijftig jaar stijlvast.

WAAR STAAN WE VOOR?

Elke klant is anders. Elke vrouw heeft haar eigen smaak, stijl, persoonlijkheid, gewoonten en omgangsvormen. Mode moet de persoonlijkheid onderstrepen en voldoende speelruimte bieden voor de individuele interpretatie. Claudia Sträter vertaalt internationale modetrends op karakteristieke wijze naar een duidelijk herkenbaar handschrift. Vrouwen die Claudia Sträter dragen zijn zelfbewust, actief, dynamisch en druk doende in hun beroeps- en privéleven. Kwaliteit en functionaliteit zijn voor onze klant vanzelfsprekend.
Wij spelen daarop in door het bieden van verschillende thema’s, kleedmomenten én een doordachte collectieopbouw die uitnodigt om te mixen & matchen. Hiermee bieden wij een totaalassortiment van producten dat volledig aansluit op de kledingbehoeften van onze klant.

De missie van Claudia Sträter is om met de collecties de kracht van vrouwen te ondersteunen en te versterken. Zodat zij kan doen waar ze goed in is en waar haar hart sneller van gaat kloppen.

Puur Claudia Sträter – vrouwen helpen in hun kracht te staan

MIJLPALEN IN DE GESCHIEDENIS VAN CLAUDIA STRÄTER

1970: Claudia Sträter ontstaat uit een fusie tussen het Utrechtse Claudia Mode en Modehuis Sträter uit Amsterdam.
1974: Overname door Vendex KBB, het latere Maxeda.
1983: Het label Copines wordt gelanceerd en hiermee worden de eerste stappen gezet richting wholesale-activiteiten in binnen- en buitenland.
1990: Er wordt een fotocampagne gestart met dubbelportretten van bekende Nederlanders als Candy Dulfer.
1998: Claudia Sträter wint de Nederlandse modeprijs ‘Grand Seigneur’.
2006: Claudia Sträter wint De Beste Werkgever Award (ook genomineerd in 2008, 2009 en 2011).
2007: Ontwerper Jan Taminiau tekent voor een speciale collectie.
2009: Claudia Sträter werkt samen met het modeduo Spijkers & Spijkers.
2009: Overname door de Nederlandse investeringsmaatschappij 2Deal Ventures. De internationale activiteiten worden stopgezet.
2010: In augustus viert Claudia Sträter haar veertigjarig jubileum.
2010: Claudia Sträter vernieuwt de website en start met de webshop.
2012: Overname door de Belgische, beursgenoteerde, FNG Group.
2013: De internationale activiteiten worden weer opgepakt (in België en Rusland) en de nieuwe website en webshop worden gelanceerd.

2015: Claudia Sträter sluit zich aan bij Fair Wear Foundation.

2018: Claudia Sträter opent shop-in-shops in Galeria Inno in België.

2018: Claudia Sträter wint de Dutch Retail Experience Award in de categorie Retail Evolution vanwege de focus op duurzaamheid.

2019: Claudia Sträter lanceert in het voorjaar de merkcampagne EMPOWERED BY Claudia Sträter met in de hoofdrol actrice Anna Drijver.

2020: Claudia Sträter viert het 50-jarig bestaan

WIE MAKEN CLAUDIA STRÄTER?

Natuurlijk hebben we bij Claudia Sträter een duidelijke brandstrategie geformuleerd en staat de collectie als een huis, maar het zijn de medewerkers van Claudia Sträter die het verschil maken. Zij zijn ons visitekaartje. Wij spreken dan ook niet van medewerkers, maar van onze ambassadeurs. Ze zijn professioneel, trots, betrokken, klantgericht en hebben passie voor het vak. Ze leveren kwaliteit, inspireren anderen met hun enthousiasme, zetten nét die paar stappen extra en verleggen hun grenzen elke dag weer om de klant te inspireren en een passend stylingadvies te geven. Ze geven de klant nog echt aandacht, motiveren, helpen, lossen problemen op en zoeken voortdurend naar verbeteringen. Zo maken zij het leven van onze klanten nét een beetje leuker en mooier. Onze ambassadeurs zijn één met het merk Claudia Sträter.

ONZE WINKELS

De winkels zijn ons podium, de klanten het publiek. Zij oordelen over de show die wordt gegeven. Wij staan open voor feedback, nemen die altijd ter harte. Winkelmedewerkers krijgen trainingen op het gebied van klantgerichtheid, maar ook over stofkwaliteit en kennis van de collecties. Wij leunen nooit achterover. Indien de klant niet spreekt, dan denken wij niet ‘wie zwijgt stemt toe’. Nee, dan komen wij zélf in actie. Elke winkel wordt regelmatig bezocht door mystery shoppers. Zij brengen een rapport uit over onze winkels met daarin alle pluspunten, maar ook de leer- en verbeterpunten.

De hele organisatie áchter de winkels is minder zichtbaar voor de klant. Op ons servicekantoor in Diemen worden nieuwe concepten gelanceerd, designs ontworpen, patronen getekend, materialen ingekocht en nieuwe winkelconcepten bedacht. In ons pand is ook het distributiecentrum gehuisvest. Met behulp van een goed logistiek systeem en de inzet van onze ambassadeurs worden de filialen meerdere keren per week bevoorraad. Zo hoeft de klant nooit lang op een gewenst kledingstuk te wachten. Elke twee weken wordt er een nieuw thema uitgeleverd. Hierdoor blijft het aanbod variëren en blijven we verrassen.

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN ONDERNEMEN

Claudia Sträter streeft naar een juiste balans tussen mens, milieu en bedrijfsvoering. Wij willen goed zijn voor de mensen in onze organisatie en voor de wereld om ons heen. Dat hebben we altijd gedaan en zullen we altijd blijven doen.

Claudia Sträter gaat niet voorop in de strijd voor een beter milieu en gebruikt haar bijdrage niet als marketingtool. Wij realiseren ons dat de geleerden nog niet eensgezind zijn over wat duurzaam is en wat niet. Toch zijn wij het pad naar verbetering ingeslagen en zullen we deze richting blijven volgen, met als resultaat dat we het gedachtegoed steeds meer integreren in onze bedrijfsprocessen. Want wij realiseren ons: ´Groen is de nieuwe rode draad´.

Mens & milieu
Claudia Sträter vindt het vanzelfsprekend een bijdrage te leveren aan een betere wereld en neemt daarin haar verantwoordelijkheid. Respect voor mens en milieu zien wij als onze plicht.

Materiaal & milieu
Bij Claudia Sträter zijn we steeds op zoek naar milieuvriendelijkere materialen zoals Tencel, biologisch katoen of gerecycled polyester. Daarnaast moet alles dat ingekocht wordt nikkel en azo vrij zijn.

Winkels & hoofdkantoor
In de winkels en op het hoofdkantoor hebben we een aantal milieubesparende maatregelen genomen. Wij verpakken bijvoorbeeld alle aankopen in een volledig recyclebare, papieren draagtas. En als we plastic gebruiken, dan wordt dit gesmolten en opnieuw verwerkt. Ook alle kledinghangers en dozen worden hergebruikt.
De Tl-buizen zijn vervangen door energiearme exemplaren en timers regelen de verlichting in onze etalages.
De distributiewagens worden beter beladen en hebben een roetfilter. Indien mogelijk reist het personeel met de trein in plaats van het vliegtuig.

Wilt u meer weten over Claudia Sträter & Maatschappelijk betrokken ondernemen? U kunt ons bereiken door een email te sturen aan:
mvo@claudiastrater.com

SERVICE

Goede service is een van de ijkpunten van Claudia Sträter. In de winkel worden klanten, indien gewenst, uitgebreid geholpen en voorzien van persoonlijk stylingadvies. Onze kleding staat bekend om de mooie pasvorm. Maar niemand is gelijk, dus als er iets moet worden vermaakt dan doen we dat voor Claudia Sträter Members natuurlijk zonder bijkomende kosten.

Persoonlijke aandacht, ook als het gaat om klachtenafhandeling, is zeer belangrijk. Om optimale tevredenheid te kunnen garanderen staan onze social media, de ServiceDesk en de winkel met elkaar in verbinding.

De klantgerichtheid van Claudia Sträter
Van hoofdkantoor naar de winkel tot in de kledingkast: Claudia Sträter hanteert een 360 graden benadering om de klant optimaal te kunnen bedienen. Verkopers krijgen trainingen op het gebied van klantgerichtheid, maar ook over stofkwaliteit en kennis van de collecties. Vaste klanten leggen we graag in de watten met de privileges van het Claudia Sträter Membership, zoals exclusieve events en leuke gifts

Kwaliteit & onderhoud
Bij de vervaardiging van onze collectie letten we op de onderhoudskenmerken van het materiaal. Wij adviseren een fijnwasmiddel daar waar wassen mogelijk is, en een hand- of wolwasprogramma op lage temperatuur als de stoffen delicaat zijn. Bijzondere materialen vereisen soms een speciale behandeling. Indien dit het geval is, staat dit kenmerk bij de wasvoorschriften en op het onderhoudslabel in het kledingstuk. Twijfelt u over hoe u een kledingstuk het beste kunt (laten) reinigen, neem dan contact op met een van onze filialen of consulteer een stomerij bij u in de buurt.