Feestelijke opening vintage store Share your Clothes

Feestelijke opening vintage store Share your Clothes

Op dinsdag 8 mei 2018 vindt de feestelijke opening plaats van de Claudia Sträter vintage store Share your Clothes in het Centraal Station in Amsterdam. Tijdens dit event presenteren studenten van het Amsterdam Fashion Institute hun visie op de vintage collectie.

Vintage fashion show

Claudia Sträter vroeg studenten van AMFI om looks samen te stellen met Claudia Sträter items uit de vintage store. Tweedejaars design studenten Cornel Doornebosch, Miriam Scheller en Carlotta Weil namen de uitdaging aan. Zij lieten hun creativiteit los op de vintage collectie en zullen, samen met mede-student en manspeaker Omar van Dok, hun creaties en bijbehorende visie presenteren in de vorm van vintage fashion shows tijdens de opening.

De opening vindt plaats op dinsdag 8 mei van 14.00 tot 18.00 uur, met een vintage fashion show om 15.00 uur en een vintage fashion show om 17.00 uur. De winkel Share your Clothes heropende onlangs op een bijzondere locatie: Lil’ Amsterdam, een verzameling pop-up stores in de Amstelpassage aan de oostzijde van het Centraal Station in Amsterdam.

Iconische items

Claudia Sträter staat al bijna 50 jaar voor een duidelijk herkenbaar handschrift; vrouwelijk en stijlvol, met een elegante belijning en oog voor detail. Mode moet de persoonlijkheid onderstrepen en voldoende speelruimte bieden voor de individuele interpretatie. Dat kan met nieuwe kleding, maar zeker ook met vintage stukken. Claudia Sträter items kunnen door de tijdloze klasse en kwalitatieve stoffen vaak prima een tweede en zelfs derde leven hebben. In de vintage store Share your Clothes worden Claudia Sträter stukken uit de jaren 70 tot de jaren 00 verzameld en opnieuw verkocht. Share, buy, be special!

Meer informatie over het Share your Clothes concept is te lezen op www.claudiastrater.com/shareyourclothes

Gerelateerde Artikelen
Focus op verantwoorde en gecertificeerde mohair

Aangezien er steeds meer vragen komen over ons beleid wat betreft mohair, hierbij onze toelichting:

We willen graag transparant zijn over ons MVO-beleid. We gebruiken verschillende dierlijke materialen in de collecties, waaronder mohair. Dit haar is afkomstig van de angorageit. In 2018 bestond de collectie uit 0,16% mohair, voornamelijk verwerkt in knitwear.

Lees meer
Claudia Sträter loves Anna Drijver

De succesvolle merkcampagne EMPOWERED BY Claudia Sträter, met in de hoofdrol actrice Anna Drijver, krijgt een winters vervolg. Met de campagne EMPOWERED BY Claudia Sträter, die in februari van dit jaar werd gelanceerd, laat het modemerk zien hoe sterk en relevant de collectie is voor de krachtige, zelfbewuste vrouw.

Lees meer
Fashion Revolution Week 2019

Tijdens Fashion Revolution Week wordt aandacht gevraagd voor de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Concrete aanleiding voor dit initiatief was de ramp bij Rana Plaza in Bangladesh in 2013. Het doel van Fashion Revolution Week is aandacht vragen voor en geven aan de makers van onze kleding en bewustzijn te creëren bij de consument met de terugkerende vraag Who Made My Clothes?

Lees meer