Claudia Sträter & duurzaamheid

Claudia Sträter & duurzaamheid

Op 5 juni is het Wereld Milieu Dag. Deze dag is in 1974 door de Verenigde Naties in het leven geroepen om mensen bewuster te laten worden van hoe belangrijk het milieu voor onze wereld is en wat we  kunnen doen om het milieu te beschermen.

Claudia Sträter wil graag bijdragen aan een meer duurzame wereld en kiest daarom waar mogelijk voor verantwoord geproduceerde materialen. De kledingstukken die Claudia Sträter vervaardigt van de milieubewuste stoffen zijn in de winkel altijd gemakkelijk te herkennen aan het eco-friendly label.

Deze zomer staat TENCEL™ Lyocell in de spotlights, een duurzamere viscose variant. Voor de huidige collectie verwerkte Claudia Sträter deze stof tot stijlvolle fashion items; van broek en top tot jurk. De stof is zacht als zijde, koel als linnen en absorberend als katoen. Ideaal voor de zomer!

Tencel wordt gemaakt van hout afkomstig van duurzame bosbouw. Het hout wordt in kleine snippers gehakt. Deze worden verwerkt tot vezels en vervolgens tot garen gesponnen. Tijdens het productieproces worden water en oplosmiddelen hergebruikt. TENCEL™ Lyocell is dusdanig milieuvriendelijk geproduceerd dat het een Europees Ecolabel heeft gekregen.

Naast het zoeken naar nieuwe verantwoord geproduceerde materialen, hanteren wij een met zorg samengestelde Restricted Substances List om te voorkomen dat er schadelijke stoffen verwerkt worden in onze producten. Deze lijst is gebaseerd op de huidige nationale en internationale wetgeving en wij verwachten van onze leveranciers deze regels te respecteren.

De missie van Claudia Sträter is om verantwoordelijkheid te nemen voor de sociale en ecologische impact van onze producten. Hiervoor ontwikkelden we een Materials Policy, waarin onze richtlijnen, eisen en voorkeuren voor ethische inkoop van materialen beschreven staan. Meer hierover is te vinden op www.claudiastrater.com/mvo

Tips om bewuster om te gaan met kleding voor een meer duurzame wereld:

Was kleding minder vaak. Even laten luchten volstaat vaak ook

Toch wassen? Kies dan voor 30° graden: beter voor het milieu, het kledingstuk én de portemonnee

Droog kleding niet in de wasdroger, maar hang het op. Dan slijt het ook minder snel

Is het kledingstuk toch beschadigd? Repareer het of laat het doen

Extra behandeltips voor Tencel stoffen:

Kort wassen in de machine op een fijn was- of wolwasprogramma

Gebruik niet te veel wasmiddel, dit kan de kleuren aantasten

Altijd binnenstebuiten wassen én strijken.

 

Gerelateerde Artikelen
Focus op verantwoorde en gecertificeerde mohair

Aangezien er steeds meer vragen komen over ons beleid wat betreft mohair, hierbij onze toelichting:

We willen graag transparant zijn over ons MVO-beleid. We gebruiken verschillende dierlijke materialen in de collecties, waaronder mohair. Dit haar is afkomstig van de angorageit. In 2018 bestond de collectie uit 0,16% mohair, voornamelijk verwerkt in knitwear.

Lees meer
Claudia Sträter loves Anna Drijver

De succesvolle merkcampagne EMPOWERED BY Claudia Sträter, met in de hoofdrol actrice Anna Drijver, krijgt een winters vervolg. Met de campagne EMPOWERED BY Claudia Sträter, die in februari van dit jaar werd gelanceerd, laat het modemerk zien hoe sterk en relevant de collectie is voor de krachtige, zelfbewuste vrouw.

Lees meer
Fashion Revolution Week 2019

Tijdens Fashion Revolution Week wordt aandacht gevraagd voor de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Concrete aanleiding voor dit initiatief was de ramp bij Rana Plaza in Bangladesh in 2013. Het doel van Fashion Revolution Week is aandacht vragen voor en geven aan de makers van onze kleding en bewustzijn te creëren bij de consument met de terugkerende vraag Who Made My Clothes?

Lees meer