Claudia Sträter & duurzaamheid

Claudia Sträter & duurzaamheid

Op 5 juni is het Wereld Milieu Dag. Deze dag is in 1974 door de Verenigde Naties in het leven geroepen om mensen bewuster te laten worden van hoe belangrijk het milieu voor onze wereld is en wat we  kunnen doen om het milieu te beschermen.

Claudia Sträter wil graag bijdragen aan een meer duurzame wereld en kiest daarom waar mogelijk voor verantwoord geproduceerde materialen. De kledingstukken die Claudia Sträter vervaardigt van de milieubewuste stoffen zijn in de winkel altijd gemakkelijk te herkennen aan het eco-friendly label.

Deze zomer staat TENCEL™ Lyocell in de spotlights, een duurzamere viscose variant. Voor de huidige collectie verwerkte Claudia Sträter deze stof tot stijlvolle fashion items; van broek en top tot jurk. De stof is zacht als zijde, koel als linnen en absorberend als katoen. Ideaal voor de zomer!

Tencel wordt gemaakt van hout afkomstig van duurzame bosbouw. Het hout wordt in kleine snippers gehakt. Deze worden verwerkt tot vezels en vervolgens tot garen gesponnen. Tijdens het productieproces worden water en oplosmiddelen hergebruikt. TENCEL™ Lyocell is dusdanig milieuvriendelijk geproduceerd dat het een Europees Ecolabel heeft gekregen.

Naast het zoeken naar nieuwe verantwoord geproduceerde materialen, hanteren wij een met zorg samengestelde Restricted Substances List om te voorkomen dat er schadelijke stoffen verwerkt worden in onze producten. Deze lijst is gebaseerd op de huidige nationale en internationale wetgeving en wij verwachten van onze leveranciers deze regels te respecteren.

De missie van Claudia Sträter is om verantwoordelijkheid te nemen voor de sociale en ecologische impact van onze producten. Hiervoor ontwikkelden we een Materials Policy, waarin onze richtlijnen, eisen en voorkeuren voor ethische inkoop van materialen beschreven staan. Meer hierover is te vinden op www.claudiastrater.com/mvo

Tips om bewuster om te gaan met kleding voor een meer duurzame wereld:

Was kleding minder vaak. Even laten luchten volstaat vaak ook

Toch wassen? Kies dan voor 30° graden: beter voor het milieu, het kledingstuk én de portemonnee

Droog kleding niet in de wasdroger, maar hang het op. Dan slijt het ook minder snel

Is het kledingstuk toch beschadigd? Repareer het of laat het doen

Extra behandeltips voor Tencel stoffen:

Kort wassen in de machine op een fijn was- of wolwasprogramma

Gebruik niet te veel wasmiddel, dit kan de kleuren aantasten

Altijd binnenstebuiten wassen én strijken.

 

Gerelateerde Artikelen
Claudia Sträter & duurzaamheid

Claudia Sträter wil graag bijdragen aan een meer duurzame wereld en kiest daarom waar mogelijk voor verantwoord geproduceerde materialen. De kledingstukken die Claudia Sträter vervaardigt van de milieubewuste stoffen zijn in de winkel altijd gemakkelijk te herkennen aan het eco-friendly label.

Lees meer
Feestelijke opening vintage store Share your Clothes

Op dinsdag 8 mei 2018 vindt de feestelijke opening plaats van de Claudia Sträter vintage store Share your Clothes in het Centraal Station in Amsterdam. Tijdens dit event presenteren studenten van het Amsterdam Fashion Institute hun visie op de vintage collectie.

Lees meer
Fashion Revolution Week 2018

Bij Claudia Sträter nemen we verantwoordelijkheid voor de ecologische en sociale impact van onze producten. Sinds 2015 zijn we aangesloten bij de Fair Wear Foundation en zetten we stappen om de arbeidsomstandigheden op de werkvloer te verbeteren. We beseffen dat dit een langdurig en soms ingewikkeld proces is, maar we laten ons hierdoor niet weerhouden. We blijven vol energie verbeteringen doorvoeren om op die manier vooruitgang te boeken. Onze lokale CSR-manager Chris Chusinkei uit China is een van de mensen die ons hierbij helpt.

Lees meer