Claudia Sträter & duurzaamheid

Claudia Sträter & duurzaamheid

Op 5 juni is het Wereld Milieu Dag. Deze dag is in 1974 door de Verenigde Naties in het leven geroepen om mensen bewuster te laten worden van hoe belangrijk het milieu voor onze wereld is en wat we  kunnen doen om het milieu te beschermen.

Claudia Sträter wil graag bijdragen aan een meer duurzame wereld en kiest daarom waar mogelijk voor verantwoord geproduceerde materialen. De kledingstukken die Claudia Sträter vervaardigt van de milieubewuste stoffen zijn in de winkel altijd gemakkelijk te herkennen aan het eco-friendly label.

Deze zomer staat TENCEL™ Lyocell in de spotlights, een duurzamere viscose variant. Voor de huidige collectie verwerkte Claudia Sträter deze stof tot stijlvolle fashion items; van broek en top tot jurk. De stof is zacht als zijde, koel als linnen en absorberend als katoen. Ideaal voor de zomer!

Tencel wordt gemaakt van hout afkomstig van duurzame bosbouw. Het hout wordt in kleine snippers gehakt. Deze worden verwerkt tot vezels en vervolgens tot garen gesponnen. Tijdens het productieproces worden water en oplosmiddelen hergebruikt. TENCEL™ Lyocell is dusdanig milieuvriendelijk geproduceerd dat het een Europees Ecolabel heeft gekregen.

Naast het zoeken naar nieuwe verantwoord geproduceerde materialen, hanteren wij een met zorg samengestelde Restricted Substances List om te voorkomen dat er schadelijke stoffen verwerkt worden in onze producten. Deze lijst is gebaseerd op de huidige nationale en internationale wetgeving en wij verwachten van onze leveranciers deze regels te respecteren.

De missie van Claudia Sträter is om verantwoordelijkheid te nemen voor de sociale en ecologische impact van onze producten. Hiervoor ontwikkelden we een Materials Policy, waarin onze richtlijnen, eisen en voorkeuren voor ethische inkoop van materialen beschreven staan. Meer hierover is te vinden op www.claudiastrater.com/mvo

Tips om bewuster om te gaan met kleding voor een meer duurzame wereld:

Was kleding minder vaak. Even laten luchten volstaat vaak ook

Toch wassen? Kies dan voor 30° graden: beter voor het milieu, het kledingstuk én de portemonnee

Droog kleding niet in de wasdroger, maar hang het op. Dan slijt het ook minder snel

Is het kledingstuk toch beschadigd? Repareer het of laat het doen

Extra behandeltips voor Tencel stoffen:

Kort wassen in de machine op een fijn was- of wolwasprogramma

Gebruik niet te veel wasmiddel, dit kan de kleuren aantasten

Altijd binnenstebuiten wassen én strijken.

 

Gerelateerde Artikelen
EMPOWERED BY Claudia Sträter

Persbericht

Claudia Sträter lanceert merkcampagne met actrice Anna Drijver

Claudia Sträter lanceert in februari 2019 de merkcampagne EMPOWERED BY Claudia Sträter. Met in de hoofdrol: Anna Drijver. EMPOWERED BY Claudia Sträter staat voor vrouwelijke elegantie, authenticiteit en ambitie. Het high end fashion merk herkent deze waarden in de getalenteerde actrice en vroeg haar daarom als gezicht van de campagne. Claudia Sträter wil laten zien hoe sterk en relevant het merk - dat al bijna vijftig jaar bestaat - nog altijd is voor de zelfbewuste, gedreven vrouw. De samenwerking is aangegaan voor de modeseizoenen zomer en winter 2019.

Lees meer
Nieuw bij Claudia Sträter | Charlotte Rhys

Als aanvulling op ons assortiment presenteren wij luxueuze bad-, body- en lifestyleproducten van het merk Charlotte Rhys: een douchegel, hand- en bodylotion, interieurspray en geurkaars. Het Zuid-Afrikaanse merk heeft de bescherming van natuurlijke bronnen en duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een merk met een geweten dus, dat perfect aansluit bij de missie van Claudia Sträter om bij te dragen aan een meer duurzame wereld. Om u kennis te laten maken met de producten van Charlotte Rhys ontvangt u tijdens de Preview Days een mini set met luxe bad- en bodyproducten bij besteding vanaf €150.

Lees meer
Waste2Wear | Ocean Plastic Project

In de winkels van zusterlabels Expresso, Promiss, Steps en Claudia Sträter zijn dit modeseizoen - herfst/winter 2018 - fashion items te vinden die hebben bijgedragen aan het verkleinen van de gigantische plastic afvalberg. Twee miljoen plastic flesjes zijn door het Waste2Wear | Ocean Plastic Project waaraan deze merken deelnemen niet in het milieu achtergebleven of in de verbrandingsoven terechtgekomen. Het doel van dit project is met concrete oplossingen het bewustzijn dat het anders kan te vergroten.

Lees meer