Zakenvrouwen in stijl

Zakenvrouwen in stijl

In het vorige bericht kon u al kennismaken met twee inspirerende vrouwen die laten zien dat zakelijk succes goed kan samengaan met maatschappelijke betrokkenheid. In deze blog vertellen Marja Ruigrok, fractievoorzitter VVD Amsterdam en oprichter van Ruigrok | NetPanel, en Corina Koekenbier, algemeen manager van Dress for Success, meer over hun zakelijke kledingstijl en hun voorbeeldvrouwen. 

Voorbeeldvrouwen

Marja: 'Ik zou wel eens in de kledingkast willen kijken van Neelie Kroes. Zij is echt een vrouw die het leuk vindt om er uitgesproken uit te zien. Ze houdt van broches, dat is haar statement. Ik vind het altijd wel leuk als iemand iets eigens heeft wat je kan herkennen.'
 

Corina: 'Ik vind Annemarie van Gaal een mooie, inspirerende dame. Ze is een hele krachtige vrouw, succesvol en ze heeft iets classy's.'

   Marja ruigrok en Corina Koekenbier

Business Chic

Corina: 'Mijn kast kenmerkt zich door een hele goeie basis.
 

Marja: 'Grappig, ik heb maar heel weinig basisstukken en vooral uitgesproken items in mijn kast, wat soms wel lastig is.
 

Corina: 'Met een paar basisitems en dan net weer andere accessoires voorkom je dat. Zo kun je met weinig middelen er steeds weer anders uitzien.'


Marja in Stijl 

'Aan het begin van mijn carrière, 25 jaar geleden, wilde ik serieus genomen worden en zocht ik houvast bij de schoudervulling. Ik droeg voornamelijk mantelpakjes en jasjes in gedempte kleuren. Nu telt alleen nog of ik me fijn voel in mijn kleding. En ik maak geen onderscheid meer tussen zakelijk en privé. Ook thuis ga ik voor netjes en ga ik echt niet in een joggingbroek op de bank zitten.'

 

'Meestal kies ik voor opvallende kleuren zoals rood, blauw, roze en paars. Ik heb altijd al van kleur gehouden, maar nu geef ik er meer gehoor aan. Vorig jaar tijdens mijn bruiloft droeg ik een knalroze trouwjurk.

 

'Ik hou van vrouwelijke kleding: een taille, wijde rokken, jurkjes en hoge hakken. Ik draag vrijwel nooit broeken. Er liggen er slechts twee in mijn kast: een oranje en een gele.' 

 

'Ik ben ook Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Dan kun je een toga aandoen, maar ik vind het leuk om er werk van te maken. Zo heb ik laatst voor een huwelijk een jurk met bloemen op maat laten maken. Ik laat ook schoenen op maat maken in kleuren die ik mooi vind. Voor mijn 50ste verjaardag kreeg ik een paar custom made hoge hakken van mijn collega's, in roze, paars en zebraprint.' 

 

'Veel vrouwen hebben de behoefte om een beetje te blenden maar als je wat wil bereiken of in gezelschap iets wil overbrengen, dan vind ik dat je niet bang hoef te zijn voor een beetje kleur.'

 

Corina in Stijl

'De modewereld, de modebladen, het heeft me altijd al getrokken. Ik begon mijn carrière met een stoer mannenberoep bij de Marine, maar in mijn vrije tijd was ik altijd met mijn kleding bezig en zorgde dat ik er modisch uitzag. Mijn stijl is door de jaren heen altijd wel 'gekleed' geweest. Professioneel met een vrouwelijke touch en een kleine knipoog. Bloesjes gaan nooit helemaal tot boven dicht en mijn make-up hou ik rustig.'

 

'Ik ben heel erg van de zakelijke kleuren zoals zwart, grijs en donkerblauw, maar dan wel altijd met een kleuraccent van nu. Dat kan in de vorm van een sieraad zijn of een sjaaltje.'

 

'Privé kan ik ook een spijkerbroek met gaten dragen, meestal wel in combinatie met een colbert en hakken eronder. Voor een belangrijke bespreking zorg ik dat ik er tot in de puntjes verzorgd uitzie, op een gewone kantoordag mag er best iets nonchalanters bij zitten. Bij Dress for Success draag ik ook wel eens een spijkerbroek.''

 

''Mijn haar draag ik bijna mijn hele carrière vast. Ik heb het idee dat het anders te nonchalant is voor mijn functie. Privé draag ik mijn haar wel los. Maar vandaag tijdens de shoot gaat alles anders.'

 

'Er wordt wel eens gezegd dat ik nogal streng over kan komen, maar als mensen me leren kennen dan zeggen ze vaak: ''Je bent eigenlijk heel vriendelijk''.'

 

'Dingen die ik niet meer draag gaan gewoon naar Dress for Success toe.'

 

Over hun outfits  

Marja: 'Ik voel me stoer in dit pak. Ik zie mezelf hier wel mee in de raadzaal.'

 

Marja

 

Corina: 'Ik ben blij dat ze dit bij me hebben aangetrokken want normaal gesproken draag ik heel weinig rood. Rood is de kleur die staat voor kracht en het is ook de marketingkleur van Dress for Success. Dit voorjaar ga ik naar Sträter en dan ga ik rood halen!'

 

Corina

 

Complimenten

Marja: 'Het leukste compliment dat ik ooit gehad heb over mijn uiterlijk? ''Als jij binnenkomt dan word ik er meteen vrolijk van.'''

Corina: 'Voor mij was dat een compliment van het bestuur van Dress for Success: ''Als jij binnenkomt dan komt er ook echt iemand binnen''. En dat ik er prachtig verzorgd uitzie. Ik ben blij dat ik zo overkom. Zeker ook omdat we bij Dress for Success klanten altijd meegeven dat die eerste indruk zo enorm belangrijk is. Van nature ben ik eigenlijk heel bescheiden. Daar moet ik mezelf soms even overheen zetten. Begin dit jaar moest ik Dress for Success vertegenwoordigen op een groot event, dan moet je daar wel stáán.'

 

Dress up - Eerste lunchafspraak met potentiële klant 

Marja: 'Ik kies voor een simpel jurkje met een wat hogere halslijn en hakken. Frutsels en franje in de kleding leiden voor deze gelegenheid te veel af. Maar ik kies wel een jurkje in een uitgesproken kleur of motief zodat je echt binnenkomt!'

Corina: 'Ik kies voor een jurkje met een colbertje. Een jasje is ook nog eens erg praktisch. Stel, je krijgt het erg warm van het gesprek, dan wil je niet dat iemand de plekken onder je arm ziet. En ik zorg voor een kleuraccent. Een effen jasje en een jurkje met een kleurig printje, dat blijft zo lekker in iemands gedachten hangen.'

 

 Jurk in opvallend streeppatroon

Jurkje in een uitgesproken streeppatroon zodat je echt binnenkomt!  € 149,95 Claudia Sträter  

 

Zakelijke zwarte blazer
Een blazer is niet alleen zakelijk, maar ook erg praktisch. € 259,95 Claudia Sträter   

 

Drukke dag vol afspraken op diverse locaties 

Marja: 'Ik ga voor een donkerpaarse jurk zodat ik op verschillende gelegenheden de boel niet verstoor maar me wel voldoende onderscheid.'

Corina: 'Ik zit die dag waarschijnlijk veel in de auto dus kies ik niet voor een broek. Die kreukt te veel. Ik heb voor dit soort dagen een rij met jurkjes en rokken waar ik uit kan kiezen. Sowieso let ik erop dat het zakelijk is en neutraal, dan kun je er nog alle kanten mee op.'


Comfortabele zwarte jurk

Comfortabel zakelijk jurkje geschikt voor diverse gelegenheden. €139,95 Claudia Sträter  


Presentatie aan een zaal vol vooraanstaande zakenmensen 

Corina: 'Ik draag in elk geval mijn hakken, dan sta ik mooi rechtop. Daarboven een rok of een broek met een losvallend shirtje of een blouse met colbertje en ik draag sowieso mijn haar vast in een knot of een vlecht.'

 

Marja: 'Zo'n presentatie had ik laatst. Ik droeg toen een jurkje met poffige mouwen en een taille net onder de boezem. Met mijn zebraprintschoenen erbij. Er moet altijd iets om naar te kijken zijn, een blikvanger. Na afloop zag ik een tweet van een vrouw: ''Ik vind je schoenen fantastisch''.'

 

Zwarte broek met wijde rechte pijpen

Broek met wijde rechte pijpen die garant staat voor een elegante kantoorlook. €169,- Claudia Sträter


Roe top met sierlijk strikdetail

Rode top met sierlijk strikdetail voor een krachtige en zakelijke uitstraling. €89,95 Claudia Sträter  
 

U leest meer over Art of Business in de hieronder gerelateerde artikelen.

Gerelateerde Artikelen
Duurzaam DENIM van Claudia Sträter

De kwalitatieve kleding van Claudia Sträter heeft een lange levensduur. Dat is op zich al duurzaam, maar we willen meer doen om de sociale en ecologische impact van onze producten te beperken. Met de nieuwe lijn sustainable jeans is hierin weer een stap gezet.

Lees meer
Preview Days

Tijdens PREVIEW DAYS ontdekt u de nieuwste modethema’s uit de collectie zomer 2019. Dit is hét moment voor een frisse update van uw garderobe. Laat u verrassen door de uitgesproken kleuren, nieuwe silhouetten en luxe materialen van dit seizoen.

Lees meer
Catwalk of the Season

Tijdens Catwalk of the Season ontdekt u de nieuwste modethema’s uit de collectie winter 2018. Verheug u op eigenzinnige kleuren, rijke materialen en heerlijk omhullende vormen.

Lees meer