Retourneren & Ruilen

Het ruilen of retourneren van uw online bestelling is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken en/of passen, tenzij anders vermeld.

Indien u een artikel wilt ruilen, dan kan dit op twee manieren:

 1. U kunt het artikel omruilen in een van de Claudia Sträter winkels;
 2. Indien u een artikel wilt ruilen voor een andere kleur of maat, dan retourneert u kosteloos het artikel dat niet aan uw verwachtingen voldoet. Het aankoopbedrag wordt op uw rekening teruggestort. Via de webshop bestelt u gemakkelijk opnieuw de juiste kleur of maat.

Ruilen of retourneren in een filiaal*

Vul het retourformulier volledig in en neem dit samen met de factuur en het artikel mee naar een van onze filialen (zonder de factuur kunnen wij uw bestelling helaas niet retour nemen). Het artikel dient te allen tijde ongebruikt te zijn en, voor zover mogelijk, verpakt in de originele verpakking met aangehecht prijskaartje of sticker. Het passen van kleding ziet Claudia Sträter niet als gebruik. Terugbetaling vindt plaats in de winkel d.m.v. retourpinnen.

Klik hier voor een compleet overzicht van onze winkels.

*Ruilen of retourneren kan niet in de shop-in-shops in de Bijenkorf, Batavia Stad en Rosada Fashion Outlet.

Retourneren per post vanuit België

Indien u een artikel wilt retourneren, dan retourneert u kosteloos het artikel. Het aankoopbedrag wordt op uw rekening teruggestort. 

Om uw artikel(en) te retourneren per post doorloopt u de volgende stappen:

 1. Vul het retourformulier volledig in. Voeg deze samen met het te retourneren artikel in de, voor zover mogelijk, originele verpakking met aangehecht prijskaartje of sticker en sluit deze zorgvuldig;
 2. Op het retourformulier vindt u de voorgedrukte 'bpack Easy retour'-sticker, plak deze sticker op de doos over uw oude adressticker;
 3. Ga naar een bpost locatie, kijk voor de dichtstbijzijnde locatie op www.bpost.be, u krijgt een ontvangstbewijs van het postkantoor
 4. Zodra wij uw bestelling retour hebben ontvangen, wordt dit per e-mail aan u bevestigd.

Aan een retourzending via bpost zijn geen kosten verbonden.

Retourvoorwaarden

 • Artikelen zijn ongedragen/ongebruikt (het passen van kleding ziet Claudia Sträter niet als gebruik)
 • De prijskaartjes zijn aangehecht 
 • Het retourformulier is bijgevoegd
 • De aankoop is binnen 14 dagen na ontvangst retour gestuurd

Creditering van uw aankoopbedrag

U ontvangt het aankoopbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour, retour op uw rekening, mits u de aankoop binnen 14 dagen heeft teruggestuurd en deze voldoet aan bovengenoemde retourvoorwaarden. Wanneer dit bedrag daadwerkelijk op uw rekening staat, verschilt per bank en hangt af van de betaalwijze. Via Bancontact / Mistercash is dit meestal binnen 2 à 3 werkdagen. Wanneer het gaat om een creditcardbetaling kan het maximaal 31 dagen extra duren.
Bij gebruikte kortingscodes krijgt u het kortingsbedrag op geen enkele wijze retour.
Bij verzilverde FashionCard-waardebonnen worden de punten weer bijgeschreven op uw FashionCard-account. De bij uw aankoop uitgekeerde FashionCard-punten worden bij het retourneren weer in mindering gebracht op uw FashionCard-account.

Creditering van uw bestelling met kortingscode

Wanneer u voor uw online bestelling gebruik maakt van een kortingscode, wordt de korting over de bestelde artikelen verdeeld. Stuurt u een artikel retour van de bestelling, dan vervalt de korting voor dit artikel. Stuurt u de hele bestelling retour, dan vervalt de hele korting.

Wanneer ontvang ik de verzendkosten retour bij het retourneren van mijn bestelling?

U krijgt de door u betaalde verzendkosten retour in de volgende gevallen:

 1. U retourneert uw gehele bestelling.
 2. Een artikel uit uw bestelling is beschadigd, verkeerd geleverd of niet correct geleverd. Indien dit het geval is, neem dan contact op met vragen@claudiastrater.be.

Have questions? We would love to help.

Neem contact op met onze ServiceDesk door te bellen met 088-2462460, of stuur een e-mail naar vragen@claudiastrater.com.