Dit zijn duurzaamheidsprojecten
waaraan we deelnemen

Beeld
Beeld

Dit zijn duurzaamheidsprojecten
waaraan we deelnemen

POP-UP STORE PEOPLE FRIENDLY FASHION

Claudia Sträter is lid van de Fair Wear Foundation. Deze organisatie streeft naar goede arbeidsvoorwaarden voor alle makers in de textielindustrie, een onderwerp dat wij hoog op de agenda hebben staan.

Op donderdag 28 en vrijdag 29 november 2019 opent de Fair Wear Foundation samen met haar leden de pop-up store People Friendly Fashion op het Plein in hartje Den Haag. Een tijdelijke locatie waar bezoekers alles te weten komen over fair fashion, onder andere door deel te nemen aan een van de workshops of activiteiten.

Een van die activiteiten is de Fair Fashion Quiz van Claudia Sträter die op vrijdag 29 november plaatsvindt om 12.30 uur, 15.00 uur en 17.30 uur. Uiteraard is er een mooie prijs te winnen! De quiz staat helemaal in het teken van onze sustainable jeans, welke van vezel tot eindproduct op een duurzame manier zijn verkregen. De jeans zijn in de pop-up te zien en te bestellen.

Tijdens een doorlopende workshop worden pre-owned Claudia Sträter items - uit onze vintage store Share your Clothes - geupcycled. Deze stukken krijgen een nieuw leven door ze met textielverf te voorzien van de hashtag #peoplefriendlyfashion.

OCEAN PLASTIC PROJECT

In het najaar van 2018 doet Claudia Sträter mee aan het Waste2Wear | Ocean Plastic Project waarbij twee miljoen petflesjes uit de oceaan en van de vuilstortplaats zijn verwerkt tot fashion items. Het doel van dit project is met concrete oplossingen het bewustzijn dat het anders kan te vergroten.
Lees het volledige persbericht hier.

FASHION REVOLUTION WEEK

Tijdens Fashion Revolution Week wordt aandacht gevraagd voor de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Concrete aanleiding voor dit initiatief was de ramp bij Rana Plaza in Bangladesh in 2013. Het doel van Fashion Revolution Week is aandacht vragen voor en geven aan de makers van onze kleding en bewustzijn te creëren bij de consument met de terugkerende vraag Who Made My Clothes?

Voor Fashion Revolution Week 2019 vroeg Claudia Sträter werknemers van verschillende productielocaties een filmpje te maken van hun werkplek. Bekijk hier de filmpjes.

Tijdens Fashion Revolution Week 2018 grepen wij de gelegenheid aan om onze lokale CSR-managers in India, Turkije en China voor te stellen door middel van een reeks interviews. Lees de interviews hier.

SUSTAINABLE FASHION WEEK

Tijdens de jaarlijkse Dutch Sustainable Fashion Week in oktober wordt via talloze events door heel Nederland aandacht gevraagd voor duurzame mode. Ontwerpers, merken en retailers vertellen de inspirerende verhalen achter hun duurzame kledingstukken. Tijdens de afgelopen editie publiceerde Claudia Sträter drie interviews met medewerkers die elk vanuit hun eigen vakgebied met duurzaamheid te maken hebben.
Lees het drieluik hier.

Bekijk ook onze overige pijlers


Beeld

Deze maatschappelijke
initiatieven steunen we

Beeld

Deze maatschappelijke
initiatieven steunen we

Beeld

Dit doen we om onze productieketen
en producten te verduurzamen

Beeld

Dit doen we om onze productieketen
en producten te verduurzamen

Beeld

Onze vintage store
Share your Clothes

Beeld

Onze vintage store
Share your Clothes