Beeld

 

Geen mode zonder prachtige stoffen. Claudia Sträter hecht veel waarde aan kwalitatieve materialen die vrouwen en de wereld om ons heen mooier maken. We kiezen steeds vaker voor duurzame materialen zoals Tencel®, een heerlijk zachte stof afkomstig van duurzame bosbouw. Ook biokatoen, lenzing viscose en gerecycled polyester zijn favorieten. Sommige artikelen in onze collectie zijn gemaakt van stoffen die speciale aandacht nodig hebben, zoals wol, zijde of leer. Deze artikelen zijn voorzien van een aanhanglabel met meer informatie over het onderhoud of wasvoorschriften. Een kledingstuk blijft langer mooi wanneer het zo min mogelijk gewassen wordt. Dit is niet alleen beter voor het kledingstuk, maar ook beter voor het milieu! Hieronder vindt u een aantal tips om uw favoriete Claudia Sträter items te onderhouden.

Waszakjes

Kledingstukken van zijde, items met pailletten of borduursels en panty's zijn kwetsbaar. U wast deze items bij voorkeur in een waszakje. Als u een zijden top of blouse koopt in één van onze winkels of op www.claudiastrater.be ontvangt u automatisch een gratis waszakje.

Handwassen

Het is belangrijk dat u bij het handwassen gebruik maakt van water dat niet warmer is dan 30 graden celcius (let op! dit kan koud aanvoelen). Gebruik slechts een kleine hoeveelheid wasmiddel. Let er op dat u de kleding niet in het water laat weken of uitwringt. Anders dreigt uw kleding minder vormvast te worden en elasticiteit te verliezen. Spoel de kleding goed uit, zodat er geen wasmiddelresten achterblijven.

Wasmiddelen

Hanteer bij het wassen de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel. Dit staat op de achterkant van de fles vermeld. Claudia Sträter werkt met kwaliteitsstoffen zoals wol en zijde. Deze materialen hebben meer aandacht nodig bij het verzorgen en het reinigen. Wist u dat Claudia Sträter eigen wasmiddelen heeft ontwikkeld? Ze zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen speciaal voor materialen zoals wol, denim, zijde en viscose..

Wool & Down Care voor de reiniging en verzorging van fijne wolvezels zoals merino, cashmere en dons. Met dit wasmiddel blijft uw kleding zacht en soepel en de kleuren blijven helder en fris.

Silk & Viscose Care voor de reiniging en verzorging van zijde en viscose. Het wasmiddel wast voorzichtig maar grondig, zorgt voor het zacht en soepel blijven van uw kleding en de kleuren blijven helder en fris.

Zijde

Wij adviseren om artikelen die zijde bevatten apart te wassen in een waszak met een speciaal zijdewasmiddel in handwarm water. Zijde mag u niet borstelen, wrijven, uitwringen of centrifugeren. Gebruik geen producten als ontvlekker, wasverzachter of bleekmiddel. Vermijd ieder contact met cosmetica zoals gel, crème, lak en parfum. Zijde kunt u als het nog vochtig is aan de binnenkant strijken met een lauw strijkijzer. De beste manier is echter het kledingstuk te laten stomen bij een professionele stomerij.

Leer

Leren producten van Claudia Sträter zijn vervaardigd uit kwaliteitsleer. Kleine kleurverschillen en onregelmatigheden zijn kenmerkend voor een authentiek natuurlijk product. Wij kunnen kleurvastheid, licht- en regenbestendigheid niet garanderen. Vermijd ieder contact met cosmetica zoals gel, crème, lak en parfum. Voor het onderhoud raden wij u aan naar een in leer gespecialiseerde stomerij te gaan.

Suède

Suède is een zachte natuurlijke leersoort zonder kunstmatige pigmenten. Stel het niet bloot aan extreme lichtbronnen, omdat deze vervaging en mogelijke schade kunnen veroorzaken. Deze artikelen kunnen afgeven op andere kleding of bekleding. Als suède blootgesteld wordt aan regen, kunnen er watervlekken ontstaan.

Denim

Elk nieuw denimproduct kan kleur verliezen. Wij adviseren u denimproducten binnenstebuiten en apart te wassen. Let op met zitten op lichtgekleurde oppervlakken en/of het dragen van lichtgekleurde kleding. Door het wassen en dragen van indigo geverfde artikelen, vervaagt de kleur geleidelijk.

Wasmachines

Hieronder vindt u een uitleg over de meest voorkomende wassymbolen die Claudia Sträter hanteert.

 

Beeld
Beeld
Beeld